null

Partnerségi megállapodást kötött az Emmi és a Szerencsejáték Zrt. a fogyatékossággal élők foglalkoztatásáért

Kásler Miklós miniszter az aláírást megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, az érintettek 44 százaléka - 160 ezer ember - képes a munkaerőpiacon munkát vállalni, ez az arány 2010-ben 18 százalék volt. A miniszter kiemelte, az ilyen együttműködések értelme a tapasztalatok megosztása, a társadalmi szemlélet szélesítése, valamint a munkakörülmények jobbítása munkáltatói és jogalkotói oldalról.

A Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, a cég életében meghatározó ez az együttműködés, hiszen egy nemes ügy érdekében fogtak össze a minisztériummal. 

 

dr. Bozóky Alex (balra), a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója és Prof. Dr. Kásler Miklós (jobbra), az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere


Bozóky Alex azt is elmondta, hogy a Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási célkitűzései fókuszában már két évtizede a fogyatékossággal élők integrációja áll, ezt szeretnék még magasabb szintre emelni, ezzel is hozzájárulva a kormányzati célok megvalósításához. A vezérigazgató beszámolt a sorsjegyértékesítő karitatív hálózatról is, mellyel 160 megváltozott munkaképességű embernek biztosítanak munkalehetőséget 67 település 110 értékesítőhelyén. Hozzátette: ezzel a létszámmal a vállalatnál foglalkoztatottak 10 százaléka megváltozott munkaképességű, ezen túlmenően pedig fogyatékossággal élő játékosainak is a legmagasabb szintű szolgáltatást kívánják nyújtani a lottózókban és a digitális térben egyaránt. A vezérigazgató kiemelte, minél nagyobb egy vállalat, annál meghatározóbb szerepet kell vállania nemcsak a gazdaságban, de a társadalmi felelősségvállalás területén is. "A korlátokat csak lehetőségekkel lehet lebontani" - fogalmazott Bozóky Alex.

„A konduktív nevelés egy szemlélet, egy életforma”

Központi idegrendszeri sérülés miatt mozgássérültté vált gyerekek ezreinek nyújtottak segítséget az elmúlt évtizedekben, az itt képzett konduktorok pedig országszerte, sőt világszerte teszik ugyanezt. A Pető Intézet már számos néven működött, de fogalommá ebben a formában vált. Mit jelent a Pető-módszer és milyen esetekben jelenthet segítséget?

Elolvasom

„Missziónk a munkaképesség fejlesztése”

Történetük több mint 30 évvel ezelőtt indult, ma már lakóotthont működtetnek, foglalkoznak támogatott lakhatással, nappali ellátójukban pedig fejlesztő műhelyekkel is segítik az intellektuális képességzavarral élő felnőtteket. A Fogd a Kezem Alapítvány legfontosabb célja, hogy gondozottjainak megadja a részben önálló életvitel megteremtésének lehetőségét.

Elolvasom