null

Partnerségi megállapodást kötött az Emmi és a Szerencsejáték Zrt. a fogyatékossággal élők foglalkoztatásáért

Kásler Miklós miniszter az aláírást megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, az érintettek 44 százaléka - 160 ezer ember - képes a munkaerőpiacon munkát vállalni, ez az arány 2010-ben 18 százalék volt. A miniszter kiemelte, az ilyen együttműködések értelme a tapasztalatok megosztása, a társadalmi szemlélet szélesítése, valamint a munkakörülmények jobbítása munkáltatói és jogalkotói oldalról.

A Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, a cég életében meghatározó ez az együttműködés, hiszen egy nemes ügy érdekében fogtak össze a minisztériummal. 

 

dr. Bozóky Alex (balra), a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója és Prof. Dr. Kásler Miklós (jobbra), az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere


Bozóky Alex azt is elmondta, hogy a Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási célkitűzései fókuszában már két évtizede a fogyatékossággal élők integrációja áll, ezt szeretnék még magasabb szintre emelni, ezzel is hozzájárulva a kormányzati célok megvalósításához. A vezérigazgató beszámolt a sorsjegyértékesítő karitatív hálózatról is, mellyel 160 megváltozott munkaképességű embernek biztosítanak munkalehetőséget 67 település 110 értékesítőhelyén. Hozzátette: ezzel a létszámmal a vállalatnál foglalkoztatottak 10 százaléka megváltozott munkaképességű, ezen túlmenően pedig fogyatékossággal élő játékosainak is a legmagasabb szintű szolgáltatást kívánják nyújtani a lottózókban és a digitális térben egyaránt. A vezérigazgató kiemelte, minél nagyobb egy vállalat, annál meghatározóbb szerepet kell vállania nemcsak a gazdaságban, de a társadalmi felelősségvállalás területén is. "A korlátokat csak lehetőségekkel lehet lebontani" - fogalmazott Bozóky Alex.

„Tudjuk, hogy az egyes fogyatékosságoknál milyen igények fordulhatnak elő, hol kérhető segítség”

Másfél évtizede segítik értelmi akadályozottsággal élő emberek önálló életre és munkavégzésre való felkészítését és egyben a társadalom érzékenyítését, működnek akkreditált foglalkoztatóként, az ukrajnai háború kirobbanása után pedig új feladatot is vállaltak. A Strázsa Tanya 2022 tavasza óta fogyatékossággal élő menekülteket is fogad, amiben az országban egyedülállóak.

Elolvasom

Túl a papírhajtogatáson

Kávézó, ahol az italokat fogyatékossággal és pszichiátriai betegségekkel élő emberek szolgálják fel, és mellette ők készítik a szárazsüteményeket is – méghozzá fejlesztő foglalkozás keretében. Idén júniusban nyitott meg Lentiben az első olyan hazai vendéglátóhely, ahol nappali ellátást igénybe vevő érintettek ily módon végezhetnek értékteremtő munkát.

Elolvasom