Rendkívüli finálé a Madách Színház színpadán

Különleges előadást láthatott a Madách Színház közönsége csütörtök este. A Mamma Mia! színdarab egyik dalát a Madách Színház színészei, rendhagyó módon a Baltazár Színház ép és sérült művészeivel együtt adták elő. A közös fellépés a Szerencsejáték Zrt. „Tarts velünk egy akadálymentes jövőért!” kampányának kezdeményezésében jött létre, a fogyatékossággal élő emberek világnapja alkalmából. A fogyatékosság valamely típusával élő művészek nem várt bekapcsolódását hozó előadást álló vastapssal jutalmazták a meglepett nézők.

„A konduktív nevelés egy szemlélet, egy életforma”

Központi idegrendszeri sérülés miatt mozgássérültté vált gyerekek ezreinek nyújtottak segítséget az elmúlt évtizedekben, az itt képzett konduktorok pedig országszerte, sőt világszerte teszik ugyanezt. A Pető Intézet már számos néven működött, de fogalommá ebben a formában vált. Mit jelent a Pető-módszer és milyen esetekben jelenthet segítséget?

Elolvasom

„Missziónk a munkaképesség fejlesztése”

Történetük több mint 30 évvel ezelőtt indult, ma már lakóotthont működtetnek, foglalkoznak támogatott lakhatással, nappali ellátójukban pedig fejlesztő műhelyekkel is segítik az intellektuális képességzavarral élő felnőtteket. A Fogd a Kezem Alapítvány legfontosabb célja, hogy gondozottjainak megadja a részben önálló életvitel megteremtésének lehetőségét.

Elolvasom