null

Digitális értékesítési eszközök segítik a megváltozott munkaképességűeket

Digitális eszközparkkal biztonságosabbá, gyorsabbá és hatékonyabbá tette sorsjegyértékesítő rendszerét karitatív hálózatában a nemzeti lottótársaság. A Szerencsejáték Zrt. Európában másodikként biztosította a hálózatban dolgozók részére, hogy online kezeljék készleteiket és értékesítsék sorsjegyeiket.

 A karitatív sorsjegyárus hálózat létrehozására és fenntartására a társaság olyan küldetésként tekint, amely példát mutathat más vállalatok számára a megváltozott munkaképességűek nyíltpiaci foglalkoztatási kereteinek szakszerű kialakításában és a sikeres munkahelymegtartó programok elindításában, fenntartásában.

A közelmúltban a hálózat egy újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen 2021 év végétől a Szerencsejáték Zrt. online értékesítési rendszert vezetett be a megváltozott munkaképességű munkavállalói körében is. A nemzeti lottótársaság a Spanyol Látássérültek Nemzeti Szervezete (ONCE) után Európában másodikként fejlesztette karitatív sorsjegyértékesítő hálózatának eladási rendszerét digitális értékesítéssé. A transzformáció keretében az érintett munkavállalók a rendszerre csatlakozva immár online kezelhetik készleteiket, ennek köszönhetően pedig jelentősen megnövekedett az értékesítésre fordítható idő és a munkatársaknak lehetőségük nyílik a nyeremények biztonságosabb és magasabb nyereményhatáron belüli beváltására is. Az átállással az értékesítés gyorsabbá vált, a belső kommunikáció pedig hatékonyabbá. 

A Szerencsejáték Zrt. hálózatában olyan embereknek biztosít munkalehetőséget, akik egészségügyi problémáik miatt évek óta nem találtak munkát, és emiatt korábbi sikeres életükben kedvezőtlen változás állt be. Jelenleg 160 megváltozott munkaképességű munkatárs dolgozik értékesítőként 72 település több mint 110 értékesítő helyén, amely létszámmal a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási szintje a vállalatnál eléri a 10 százalékot. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy a Szerencsejáték Zrt. 10 éves fogyatékosságügy területén végzett munkáját a Fogyatékosságbarát Munkahely Champion díjjal ismerték el.

„Missziónk a munkaképesség fejlesztése”

Történetük több mint 30 évvel ezelőtt indult, ma már lakóotthont működtetnek, foglalkoznak támogatott lakhatással, nappali ellátójukban pedig fejlesztő műhelyekkel is segítik az intellektuális képességzavarral élő felnőtteket. A Fogd a Kezem Alapítvány legfontosabb célja, hogy gondozottjainak megadja a részben önálló életvitel megteremtésének lehetőségét.

Elolvasom