null

Készüljön bármi, a megváltozott munkaképesség nem akadály

Évtizedes munkával fejlődött kisvállalkozásból országosan jegyzett nagyvállalattá a Pro-Team Nonprofit Kft., amelynek tevékenysége folyamatosan bővült, de eredeti céljához, a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásához hű maradt. A cég indulása óta azt vallja: a befogadó társadalom alapja a diszkrimináció-mentesség, és az ahhoz társuló pozitív cselekvés.

A Pro-Team Kft. jogelődjei a ’90-es évek végén kezdték meg tevékenységüket, a vezetők célja már akkor az volt, hogy megváltozott munkaképességű, egészségkárosodott, illetve fogyatékossággal élő embereket foglalkoztassanak. A munkatársak először csomagolási tevékenységet végeztek, a tulajdonosok pedig hamar megtapasztalták a kollégák szorgalmát, kitartását. Onnantól kezdve a hátrányos helyzetű emberek segítését még inkább szem előtt tartották. „Ez a szemlélet máig megmaradt: jelenleg 1850 főt foglalkoztatunk, közülük több mint ezerhatszázan megváltozott munkaképességűek. Többféle tevékenységet végzünk, így könnyen nyílik lehetőségünk arra, hogy többféle egészségi állapotú munkavállalót alkalmazzunk. Vannak a kollégák között például olyanok, akik szív- és érrendszeri betegségben érintettek, vannak, akik mentális problémákkal élnek, míg mások mozgásukban vagy hallásukban akadályozottak” – mondja Kerekes András, a Pro-Team Nonprofit Kft. igazgatója.

Fotó: Pro-Team Nonprofit Kft

A társaság központja Nyíregyházán van, de telephelyeik és üzemeik száma országosan meghaladja az ötvenet. Mindegyik akkreditált foglalkoztatóhely, ahol főleg ruházati és lakástextil termékeket gyártanak a kollégák. Készítenek például női és férfi formaruházatot – zakót, nadrágot, blézert, szoknyát, blúzt és inget –, munka- és védőruházatot, párna- és ágyneműhuzatot, terítőt és függönyöket. Négy üzem élelmiszer-előállítással és csomagolással foglalkozik, egy pedig bútorgyártással.

Bérmunka és saját gyártás

„Az élelmiszeripari tevékenységünk két részre bontható. Az egyik a bérgyártás és a bércsomagolás, amelynél egy vagy több alkotóelemből állítunk elő termékeket, majd azokat csomagoljuk. A másik profilunk a saját gyártás, ahol saját receptúra alapján állítunk elő szuvidált hústermékeket. Manufaktúránkban az alapanyagokat alacsony hőmérsékleten, hosszabb ideig főzzük a hagyományosnál lényegesen alacsonyabb hőfokon, majd lezárt és előzőleg vákuumozott, hőálló műanyag tasakokba helyezzük őket. Az így előállított termékeket elsősorban nagykereskedelmi cégeken keresztül értékesítjük vendéglátóhelyeknek” – mondja az igazgató.

A cég többi termékére is jellemző, hogy közvetlenül használják őket a vállalkozások, lakossági fogyasztókhoz jellemzően csak kereskedelmi vállalkozásokon keresztül jutnak el. A csomagolásukon igyekeznek jelölni, hogy a termékeket megváltozott munkaképességű munkavállalók készítették.

A Pro-Team munkáját tíz rehabilitációs tanácsadó segíti, ők bármikor rendelkezésükre állnak a munkavállalóknak. A cég együttműködési megállapodás keretében több hasonló szervezettel is kapcsolatban áll, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy nagy nyíltpiaci foglalkoztató részére is nyújt rehabilitációs tanácsadói szolgáltatást.

Fonal, ami mindenkit összeköt

Hetven éve kezdték meg a munkát harmincnál kevesebb vak és gyengénlátó munkatárssal, ma már kilencszáz dolgozójuk van, akik közül hatszázan megváltozott munkaképességűek. A Szegedi SZEFO Zrt. elsősorban kötött ruházati termékeket és áramelosztó, -szabályozó készülékeket készít akkreditált foglalkoztatóként, jelen van a nyílt munkaerőpiacon is. Mi kell ahhoz, hogy integrált munkahelyként sikerrel tudjanak működni?

Elolvasom

„Arra törekszünk, hogy mindenkinek tudjunk feladatot adni”

Takarítócégként indultak, de már három pékséget és egy call centert is üzemeltetnek megváltozott munkaképességű dolgozókkal, a hajléktalan embereket pedig parkgondozási feladatokkal várják. Ugyan a tevékenységek köre folyamatosan bővül, egy dolog állandó maradt: a munkatársak túlnyomó többsége valamilyen akadályozottsággal vagy krónikus betegséggel él.

Elolvasom

Felkészülni a munkára és a „felnőtt létre”

A fogyatékosság, sérülés és alapbetegség jellegétől függetlenül segítenek mindenkinek, aki megváltozott munkaképességgel keres munkát, működtetnek saját társadalmi vállalkozásokat is. A Kék Madár Alapítványnak nem csak a munkahelyi befogadás a szívügye, hanem az is, hogy a fogyatékkal élők egymással szemben is nyitottak legyenek.

Elolvasom