Tarts velünk egy akadálymentes jövőért! - szemléletformáló kampányt indított a Szerencsejáték Zrt.

Az akadálymentes jövő nem csak a fizikai korlátok lebontásával érhető el, hanem a gondolatokban kell megkezdődnie. A kampány főszereplői többek között Illés Fanni paralimpikon és Barabás Lőrincz trombitaművész, aki a reklámfilm-zeneszerzésben is közreműködött.

A Szerencsejáték Zrt. közel húsz éve működteti a kizárólag megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató sorsjegy-értékesítő hálózatát, amely 180 főt foglalkoztat. A nemzeti lottótársaság 2015 decemberében csatlakozott az Európai Lottótársaságok Szövetsége (EL) és az Európai Fogyatékosügyi Fórum (EDF) együttműködési megállapodásához, hogy meghatározza feladatait a fogyatékosságügy támogatásának területein. Megfelelve a vállalásoknak az elmúlt években fokozatosan növelte aktivitásait a területen, elsősorban az ún. befogadó játszótér építési program elindításával, ahol ép és fogyatékossággal élő gyermekek közösen játszhatnak.

„A Szerencsejáték Zrt.-nél hármas egységben kezeljük a fogyatékossággal élők integrációjának ügyét” – hangsúlyozta Bánhegyi Zsófia. A Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója hozzátette: „Azt valljuk, hogy állami vállalatként nagyobb felelősséget kell vállalnunk a társadalmi befogadás megteremtésében. Egyrészt megváltozott munkaképességűek széleskörű foglalkoztatása és a vállalati jógyakorlatok bemutatása révén, másrészt fogyatékossággal élő játékosaink magas színvonalú kiszolgálása területén. Illetve a széleskörű társadalmi befogadás támogatásával nagyméretű programjaink fejlesztésével és a hozzá kapcsolódó kommunikációs aktivitással, amelyet a most elindított kommunikációnk is támogat. Itt nem állunk meg, a kampány további, egymásra épülő programok indítását is jelenti hosszú távon a három említett területen.”

 

„Missziónk a munkaképesség fejlesztése”

Történetük több mint 30 évvel ezelőtt indult, ma már lakóotthont működtetnek, foglalkoznak támogatott lakhatással, nappali ellátójukban pedig fejlesztő műhelyekkel is segítik az intellektuális képességzavarral élő felnőtteket. A Fogd a Kezem Alapítvány legfontosabb célja, hogy gondozottjainak megadja a részben önálló életvitel megteremtésének lehetőségét.

Elolvasom