null

„Fontos, hogy a társadalmi vállalkozások termékei piacképesek legyenek”

Egy baleset vagy betegség, hirtelen élethelyzet-változás bárki életét felülírhatja, ezt ismerte fel a Magyar Vöröskereszt három észak-magyarországi szervezete. Az általuk életre hívott klaszter és projektiroda a megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését igyekszik segíteni, társadalmi vállalkozásaikkal közvetlenül is biztosítanak munkalehetőséget.

A Kézfogás Klasztert másfél éve hívta életre a Magyar Vöröskereszt három észak-magyarországi szervezete, abból a célból, hogy a társadalmi problémákra lehetőségek megteremtésével, az adottságok összehangolásával, innovatív megoldásokkal adjon választ. Alapító tag a MIREHAB Közhasznú Nonprofit Kft. és a SAVIC GROUP Közhasznú Nonprofit Kft. is, a humanitárius szervezet munkáját az ő szakembereik is segítik. A civil kezdeményezés ma már egyesületi formában tevékenykedik.

A Tű, Cérna, Szeretet néven működő varrodában sokféle termék készül

„Egyesületünk célja a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, majd az általuk előállított termékek piacra juttatása. A foglalkoztatást általánosságban is segítjük, ennek érdekében hoztunk létre egy olyan állásportált, amelyen a velünk kapcsolatban lévő szervezetek és cégek kifejezetten megváltozott munkaképességű dolgozóknak tudnak állásokat meghirdetni. Ez hasonló az Érték Vagy! portálhoz, a két felület egymást is támogatja. Csak míg ők országosak, addig míg regionális szinten segítjük a megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését” – mondja Grubert Roland, a Kézfogás Klaszter elnöke, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és a Nógrád megyei szervezetének vezetője.

Folyamatos fejlődés

Az egyesület nemrég egy projektirodát is létrehozott, amely pályázati tanácsadással, projektírással, projektvezetéssel támogatja a hozzá forduló szervezeteket, esetleg magánszemélyeket. Itt olyan cégeket segítenek, amelyek megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak, akkreditált vagy védett munkahelyeket működtetnek.

A klaszternek Borsod megyében saját társadalmi vállalkozásai is vannak, ilyen a Kis-Hortobágy Major és a Tű, Cérna, Szeretet néven működő varroda. Előbbi még 2018-ban indult, területén megváltozott munkaképességű emberek nevelnek kecskéket, hogy tejükből kézműves sajtokat és egyéb finomságokat készítsenek. „Célkitűzésünk, hogy a társadalmi vállalkozásink be tudjanak jutni az áruházakba, termékeik kikerülhessenek a polcokra. Ennek érdekében kapcsolatban vagyunk a Bake My Day pékségek üzemeltetőjével, sokféle témáról beszélgetünk. A Vöröskereszt a CBA-val is aláírt együttműködést, mellettük partnerei vagyunk az Auchannak is. Együttműködés keretében segítünk abban is, hogy a társadalmi vállalkozások portékái piacképesek lehessenek” – mondja Grubert Roland.

Saját név, saját márka

A varrodának saját márkái is vannak, ilyen például Prücsök névre keresztelt babatermék és gyermekruházati család. Készítenek olyan ökozsákokat is, amelyek az áruházak műanyag zacskóit válthatják ki. Saját márkás termékként – Heverde néven – van a kínálatban babzsákfotel is, amiből terveztek kutyaalakút is, ezzel idén mutatkoztak be a Hungexpón. Jelenleg fejlesztik SLGTRJN nevű márkájukat, amivel elsősorban a salgótarjáni lokálpatriótákat szeretnék megcélozni.

A varrodában készülnek a Vöröskereszt munkaruhái is, de varrnak cégeknek is. Olyan vállalkozásoknak is szállítanak termékeket, amelyek nem csak kivitelezést kérnek, hanem tervezést is. Gépi hímzéssel gyártanak céges pólókat, elérhető a manufaktúrában textilnyomtatás is. Képeket, terveket, feliratokat nem csak pólókra helyeznek el, hanem bármilyen pamut alapanyagú textilre. Ezzel a módszerrel céges arculati elemek, molinók is készülhetnek. A munkatársak díszgyertyákat és díszszappanokat is formáznak, a véradók által nyújtott segítséget is ilyen termékekkel köszönik meg. A kollégák harmada különböző ajándéktárgyakat gyárt, ehhez nemrég beszereztek kerámiaégető kemencét. Egy lézervágógépet is vásárolt a manufaktúra, azzal egyebek mellett karácsonyi dekorációk is készülhetnek majd rétegelt lemezből.

Fonal, ami mindenkit összeköt

Hetven éve kezdték meg a munkát harmincnál kevesebb vak és gyengénlátó munkatárssal, ma már kilencszáz dolgozójuk van, akik közül hatszázan megváltozott munkaképességűek. A Szegedi SZEFO Zrt. elsősorban kötött ruházati termékeket és áramelosztó, -szabályozó készülékeket készít akkreditált foglalkoztatóként, jelen van a nyílt munkaerőpiacon is. Mi kell ahhoz, hogy integrált munkahelyként sikerrel tudjanak működni?

Elolvasom

Készüljön bármi, a megváltozott munkaképesség nem akadály

Évtizedes munkával fejlődött kisvállalkozásból országosan jegyzett nagyvállalattá a Pro-Team Nonprofit Kft., amelynek tevékenysége folyamatosan bővült, de eredeti céljához, a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásához hű maradt. A cég indulása óta azt vallja: a befogadó társadalom alapja a diszkrimináció-mentesség, és az ahhoz társuló pozitív cselekvés.

Elolvasom

„Arra törekszünk, hogy mindenkinek tudjunk feladatot adni”

Takarítócégként indultak, de már három pékséget és egy call centert is üzemeltetnek megváltozott munkaképességű dolgozókkal, a hajléktalan embereket pedig parkgondozási feladatokkal várják. Ugyan a tevékenységek köre folyamatosan bővül, egy dolog állandó maradt: a munkatársak túlnyomó többsége valamilyen akadályozottsággal vagy krónikus betegséggel él.

Elolvasom