„Itt nem azt nézik, hogy mid hiányzik vagy mid van meg, hanem azt, hogy te egy sportoló vagy”

Illés Fanni aranyat úszott a tokiói paralimpián és több világ- és Európa-bajnokságról is éremmel tért haza. Születésekor édesanyjának azt javasolták a kórházban, hogy hagyja ott Fannit. Szülei integráltan nevelték és minden lehetőséget biztosítottak neki. 
Végtaghiánya nem volt akadály számára, egészen a paralimpiáig jutott. Célja, hogy a sporton keresztül integrálja a fogyatékossággal élőket.

Küzdősport másképp: az inkluzív-karate mindenkit összehoz

Az inkluzív karate befogató sportág részt vehet benne bárki, függetlenül a testi vagy értelmi akadályozottságától, annak mértékétől. A formagyakorlatokba, megrendezett küzdelmekbe épek is bekapcsolódnak, a sportág ettől válik igazán inkluzívvá. Hogyan fejleszti az i-karate több téren is az akadályozottsággal élő gyerekeket és felnőtteket?

Elolvasom

„A mérnöki munkát szívesen összekapcsolom a fogyatékossággal élő emberek ügyével”

Ivicsics Borbála végtaghiánnyal született, számára az a természetes, hogy a lábát használja mindenre, szinte bármit meg tud vele oldani. Gyerekkora óta inkluzív környezetben nevelkedett, így szerezte meg közlekedésmérnöki diplomáját is. Bár akkoriban a légi közlekedés volt a favoritja, most azon dolgozik, hogy a közösségi közlekedés bárki számára akadálymentes lehessen.

Elolvasom