„Nem csak a fizikai környezetet kell akadálymentesíteni, hanem a gondolatokat is”

Sárai Rita koreográfus, előadó, edző. 29 évesen került kerekesszékbe. 2 évnyi depresszió után egy rehabilitációs tábornak köszönhetően ma már ő segít a fogyatékossággal élőkön. Kerekesszékes tánccsoportjával nem csak itthon, hanem külföldön is sikert aratnak. Koreografál, curlingezik, zumbázik, előadásokat tart.

Küzdősport másképp: az inkluzív-karate mindenkit összehoz

Az inkluzív karate befogató sportág részt vehet benne bárki, függetlenül a testi vagy értelmi akadályozottságától, annak mértékétől. A formagyakorlatokba, megrendezett küzdelmekbe épek is bekapcsolódnak, a sportág ettől válik igazán inkluzívvá. Hogyan fejleszti az i-karate több téren is az akadályozottsággal élő gyerekeket és felnőtteket?

Elolvasom

„A mérnöki munkát szívesen összekapcsolom a fogyatékossággal élő emberek ügyével”

Ivicsics Borbála végtaghiánnyal született, számára az a természetes, hogy a lábát használja mindenre, szinte bármit meg tud vele oldani. Gyerekkora óta inkluzív környezetben nevelkedett, így szerezte meg közlekedésmérnöki diplomáját is. Bár akkoriban a légi közlekedés volt a favoritja, most azon dolgozik, hogy a közösségi közlekedés bárki számára akadálymentes lehessen.

Elolvasom