„Ugyanolyan értékű emberek vagyunk, mint bárki más”

Kaszáné Stolcz Hajnalka karitatív sorsjegyárus. Minden nap átutazza a várost, hogy értékesítőként dolgozhasson. Fontos számára a munka és szereti is. Önálló és független. Szerinte minden munkáltatónak törekednie kell az akadálymentes környezetre és a megváltozott munkaképességűek befogadására, hiszen teljesértékű munkát végeznek, épp úgy, ahogy ő is.

Küzdősport másképp: az inkluzív-karate mindenkit összehoz

Az inkluzív karate befogató sportág részt vehet benne bárki, függetlenül a testi vagy értelmi akadályozottságától, annak mértékétől. A formagyakorlatokba, megrendezett küzdelmekbe épek is bekapcsolódnak, a sportág ettől válik igazán inkluzívvá. Hogyan fejleszti az i-karate több téren is az akadályozottsággal élő gyerekeket és felnőtteket?

Elolvasom

„A mérnöki munkát szívesen összekapcsolom a fogyatékossággal élő emberek ügyével”

Ivicsics Borbála végtaghiánnyal született, számára az a természetes, hogy a lábát használja mindenre, szinte bármit meg tud vele oldani. Gyerekkora óta inkluzív környezetben nevelkedett, így szerezte meg közlekedésmérnöki diplomáját is. Bár akkoriban a légi közlekedés volt a favoritja, most azon dolgozik, hogy a közösségi közlekedés bárki számára akadálymentes lehessen.

Elolvasom